Али Хаменей: Ще кажа ясно, че тези размирици и нестабилност са

...
Али Хаменей: Ще кажа ясно, че тези размирици и нестабилност са
Коментари Харесай

Върховният духовен водач на Иран: Размириците са планирани

Али Хаменей: Ще кажа ясно, че тези безредици и неустойчивост са създадени от Америка и Израел

Върховният нравствен лидер на Иранаятолах Али Хаменей направи през днешния ден първото си обществено изказване по адрес на най-големите от години митинги в страната, като разгласи, че те са планувани от Съединени американски щати и Израел, съобщи АП, представена от .

Той окачестви гибелта на 22-годишната Махса Амини след арест от нравствената полиция като " тъжен инцидент ", който " покърти сърцата ни ", само че остро осъди " размириците " като задграничен скрит план за дестабилизиране на Иран. Думите му повтаряха предходни мнения на иранските управляващи по отношение на протестното придвижване, почнало с вестта за гибелта на младата жена.

" Тези безредици са планувани ", съобщи аятолахът пред курсанти от полицейско учебно заведение и добави: " Ще кажа ясно, че тези безредици и неустойчивост са създадени от Америка и ционисткия режим, и техните наемници ". Според висшия шиитски свещеник " тези дейности не са естествени, те са противоестествени ".

Междувременно общонационалните митинги в Иран, разпалени от гибелта на Амини, навлизат в третата си седмица макар старанията на режима да ги потуши, включително с блокиране на достъпа до интернет. Тези митинги се наслагват върху недоволството в иранското общество поради растящите цени, високата безработица, обществените ограничавания и политическите репресии.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР